Fotbollsresor Manchester

Manchester är en av de verkliga fotbollshuvudstäderna i Europa. Staden är nämligen hem för både Manchester United och Manchester City. På senare år har framgångarna för City gjort att den urgamla rivaliteten mellan de båda lagen verkligen har blommat ut, och idag kan man känna fotbollsintresset vibrera vid ett besök i staden.

Med en fotbollsresa till Manchester kan du uppleva Manchesters unika fotbollsscen med egna ögon och öron. Med ett matchpaket som inkluderar matchbiljetter och hotell (och ibland också flyg) får du allt du behöver för en upplevelse för livet.

manchester city

Fotbollsresa Manchester United

Manchester United är en klubb med ett minst sagt dignande prisskåp. United har bland annat 20 ligatitlar i Premier League, vilket är rekord, och antalet cuptitlar klubben har samlat på sig genom åren är nästan fler än vad man kan räkna till.

Manchester Uniteds hemmaborg är legendariska Old Trafford, som också har det legendariska smeknamnet Theatre of Dreams. Här har United huserat ända sedan 1910 och genom åren är det en uppsjö av storstjärnor som har betraktat arenan som sitt hem.

Boka fotbollsresor till Manchester United

Utbudet av fotbollsresor till Manchester United och Old Trafford är mycket stort och det finns många svenska researrangörer som erbjuder både lösa matchbiljetter och färdiga paket. Normalt kan du välja mellan två olika paket när du vill boka fotbollsresa till United. För det första kan du köpa lösa fotbollsbiljetter och för det andra kan du boka till hotell. En del researrangörer kan även erbjuda kompletta paket som också inkluderar flyg tur och retur.

Fotbollsresa Manchester City

Manchester City är en klubb med rika traditioner, men det är först på senare tid som prisskåpet har börjat fyllas på. Klubben grundades 1880 och intressant nog var det en kvinna, Anna Coonell, som var initiativtagaren. Det sägs att Manchester City är den enda större klubben i världen som grundats av en kvinna.

Sedan 2003 spelar Manchester City sina hemmamatcher på Etihad Stadium. Etihad är en mycket modern skapelse som allt som oftast är helt fullsatt även i FA-cupen och ligacupen. Den moderna stilen gör kanske att Etihad inte har samma charm som andra arenor på de brittiska öarna, men när de ljusblå springer ut på planen och läktarna exploderar i sång glömmer man det snabbt.

Boka fotbollsresor till Manchester City

De flesta större svenska researrangörer erbjuder färdiga paket med matchbiljetter och hotell till Manchester Citys hemmamatcher på Etihad Stadium. Några av dem kan också boka till flyg för ett komplett paket. Priserna kan skilja sig en hel del så det kan löna sig att jämföra olika researrangörers erbjudanden.

Kultur i Manchester

Manchester är en storstad med nära 2,5 miljoner invånare med förorter. Såsom automatiskt följer av storleken har Manchester ett stort nöjesutbud. Pubar och barer finns, på klassiskt brittiskt vis, i varje gathörn, men det finns betydligt mer än så att upptäcka i Manchester. Till exempel är staden hem för en rad unika museum med utställningar inom allt från konst till ånglok. Manchester är också ett centrum för musik i Storbritannien och förutom den jättelika inomhusarenan Manchester Arena med plats för 21 000 besökare har staden mängder av mysiga små rock- och popcaféer.