Fotbollsresor Madrid

Om man räknar större titlar i fotboll är den spanska huvudstaden Madrid förmodligen nummer ett i Europa. Stadens storhet är det kungliga laget Real Madrid. Lillebror är Atlético Madrid som ligger en bit efter Real i insamlingen av pokaler, men som ändå är en stor klubb.

På en fotbollsresa till Madrid får du se fotboll i världsklass och har också möjlighet att uppleva en av världens mest spännande städer. Madrid är något extra och se gärna till att du har tid över att upptäcka staden vid ditt besök. Bokar du en fotbollsresa inklusive hotell kan du med fördel lägga till en hotellnatt.

Madrid city

Fotbollsresa Real Madrid

Real Madrid är verkligen en jätte och prisskåpet dignar av stora pokaler. På en fotbollsresa till Real Madrid får du ta del av glansen som omger klubben och stjärnspelarna. Det är få andra lag i världen som har en sådan unik status och så många världsstjärnor som la Real från Madrid.

Det är på Estadio Santiago Bernabéu, en arena belägen nästan mitt i Madrid, som Real spelar sina hemmamatcher. Här finns plats för över 81 000 åskådare, alla sittande. Publiken är mycket kunnig och mycket känslig. När laget inte presterar kan publiken verkligen vädra sitt missnöje. När laget spelar bra fotboll är det emellertid sällan långt från full extas.

Boka fotbollsresa Real Madrid

När du vill boka en fotbollsresa till Madrid för att se Real på Santiago Bernabéu har du normalt två alternativ. Antingen väljer du att köpa lösa matchbiljetter för att komplettera med hotell och flyg på egen hand eller så köper du ett komplett paket med matchbiljetter och hotell. Flyg måste du oftast ordna på egen hand.

De flesta researrangörer av rang erbjuder biljetter till majoriteten av Real Madrids hemmamatcher. Notera dock att det är större tryck på el Clásico-matcherna mot Barcelona, derbyna mot Atlético samt vissa matcher i Champions League.

Fotbollsresa Atletico Madrid

Atlético Madrid må vara lillebror i den spanska huvudstaden, men klubben är på inget sätt en liten klubb. Till exempel har Atlético spelat hem La Liga tio gånger genom åren. Antalet titlar i Copa del Rey (spanska cupen) är lika många.

Estadio Vicente Calderón är hemmaplan för Atlético Madrid. Arenan är den fjärde största i Spanien och en av de äldsta. Idag har arenan plats för omkring 55 000 åskådare. Säsongen 2016/17 kommer Atlético emellertid att flytta in i den från friidrott till fotboll ombyggda arenan Estadio La Peineta. Arenan kommer att ha plats för upp emot 70 000 sittande åskådare.

Boka fotbollsresa Atletico Madrid

För att boka en fotbollsresa Atlético Madrid måste du vara lite mer noggrann när du letar efter researrangörer. Det är nämligen ett litet mindre antal researrangörer för fotbollsresor som erbjuder matchbiljetter och hotellpaket till Atléticos hemmamatcher. Det är dock långt ifrån omöjligt att hitta prisvärda fotbollsresor för matcher med Atlético.

Kulur i Madrid

Madrid är en stad som aldrig sover. Det kan man i och för sig säga om de flesta spanska städer men ingenstans är detta så tidigt som i huvudstaden. Det bor närmare 4 miljoner människor i Madrid och eftersom majoriteten älskar att vara ute och roa sig förstår du att nöjesutbudet är enormt. Madrid bjuder också på en rad sevärdheter med bland annat det kungliga slottet och ett större antal världsberömda museer som höjdpunkter.