Fotbollsresor Liverpool

Liverpool är en av de mest fotbollsgalna städerna i världen och det är imponerande hur staden, trots att den är förhållandevis liten (ungefär som Göteborg) kan ståta med två storklubbar, Liverpool FC och Everton FC, som båda har mycket långa meritlistor.För att ta del av fotbollen på Merseyside kan du köpa en fotbollsresa med matchpaket till antingen Liverpool på Anfield eller Everton på Goodison. Liverpool är den större klubben internationellt sett, och utbudet av fotbollsresor är därmed automatiskt större, men det är enkelt att hitta fotbollsresor även till Evertons hemmamatcher.

liverpool city

Fotbollsresa Liverpool FC

Liverpool är den segerrikaste klubben i den brittiska fotbollen. Med 18 ligatitlar och 5 segrar i Champions League/europeiska mästarcupen är Liverpool i särklass, detta även om fans av Manchester United gärna pekar på att United har fler ligatitlar.Liverpools hemmaarena är legendariska Anfield, som har varit hem för klubben sedan starten 1892. Anfield har förmodligen också den mest legendariska läktaren, The Spion Kop eller bara The Kop i folkmun. För den mest autentiska upplevelsen på Anfield är en sittplats på The Kop ett måste.

Boka fotbollsresor till Liverpool

Det finns gott om arrangörer av fotbollsresor till Liverpool och det är egentligen en smaksak och en prisfråga vilken du väljer. Matchbiljetten är densamma oavsett vilken arrangör du väljer och många arrangörer använder sig av samma hotell för boendet. Du har tre alternativ att välja mellan när du vill resa till Liverpool för att se Liverpool FC spela, nämligen:
Köpa enstaka matchbiljetter.
Köpa paket med matchbiljetter och hotell.
Köpa paket med matchbiljetter, hotell och flyg.

De flesta researrangörer erbjuder dig att köpa matchbiljetter samt paket med hotell. En del arrangörer kan också boka flyg åt dig. Innan du betalar för din fotbollsresa gör du gott i att verkligen undersöka vad som ingår i ditt paket för att inte råka ut för något missöde.

Fotbollsresa Everton FC

Everton FC var den första klubben att bildas i Liverpool. Klubben bildades 1878 och den första titeln i ligan tog man faktiskt hem redan 1891, det vill säga ett år innan lokalkonkurrenten Liverpool FC ens existerade. Everton har sedan lång tid emellertid varit lillebror till den röda grannen på andra sidan Stanley Park.

Everton spelar sina hemmamatcher på Goodison Park, som är en arena klassad som fyrstjärnig av UEFA. Arenan tar 40 157 åskådare och är en härligt tät historia där publiken kommer mycket nära planen.

Boka fotbollsresor till Everton

Utbudet av fotbollsresor till Evertons hemmamatcher på Goodison Park är något begränsat, men du har alla möjligheter att hitta åtminstone matchbiljetter till Everton hos någon av de svenska återförsäljarna på nätet. Det kan vara lite svårare att hitta paket som inkluderar hotell och/eller flyg, så du kan få räkna med att få boka dessa delar av din fotbollsresa på egen hand.

Kultur i Liverpool

Liverpool är inte bara fotboll. Staden har en rik historia och ett stort utbud av kultur och nöjen. Beatles-museet är ett givet besöksmål om du är ett fan av den världsberömda gruppen. De fantastiska miljöerna kring Albert Dock och de anrika Liver Buildings är andra populära sevärdheter. Den gigantiska katedralen får du heller inte missa.

Utelivet är både brett och varierat, och när det gäller restaurangutbudet är de flesta kök i världen representerade på ett eller annat sätt. Pubar, barer och nattklubbar finns det självklart också gott om.