Fotbollsresor Barcelona

Barcelona är en av världens mest förnäma fotbollshuvudstäder. Här huserar nämligen både FC Barcelona och RCD Espanyol. FC Barcelona är Spaniens näst mest framgångsrika fotbollslag tillika en av världens mest ikoniska klubbar. Espanyol är en betydligt mindre klubb men man kan ståta med en av de mest fanatiska fanskarorna. Det är en upplevelse att besöka Barcelona och se på fotboll, men det finns också mycket annat att göra i staden. Barcelona är nämligen en stad med mycket att bjuda på.

Barcelona city

En fotbollsresa till Barcelona ger dig garanterat minnen för livet. La Rambla, la Sagrada Família, stränderna mitt i staden, nöjeslivet, värmen och så klart också fotboll i världsklass på Camp Nou eller Cornellà-El Prat – du saknar ingenting i Kataloniens huvudstad. Om du är intresserad av en tur till Barcelona för att se på fotboll kan du köpa såväl lösa matchbiljetter som mer kompletta paket med hotell och fotbollsbiljetter.

Fotbollsresa Barcelona

FC Barcelona är visserligen nummer två i Spanien efter Real Madrid om vi tittar på antalet större titlar, men internationellt sett är klubben en jätte. Barcelona har spelat hem mängder av ligatitlar, cuptitlar och titlar i Europa genom åren och man har fans i världens alla hörn.

Barcelona spelar sina hemmamatcher på Camp Nou. Det är en gigantisk arena, ja faktiskt den största arenan i hela Europa. Här har Barcelona spelat sedan slutet av 1950-talet då man växte ur sin tidigare arena. Tack vare att Camp Nou tar närmare 100 000 åskådare är det sällan några problem att få tag på en matchbiljett. Det är bara i mötena med Real Madrid som det är fullsatt.

Boka fotbollsresor till Barcelona

Det har alltid funnits ett intresse för fotbollsresor till Barcelona bland svenska fotbollsfans, men intresset fullkomligt exploderade när vår egen Zlatan Ibrahimovic spelade för klubben. Idag har alla arrangörer av fotbollsresor både färdiga paket och lösa matchbiljetter till FC Barcelonas hemmamatcher. Du kan boka fotbollsresa till Barcelona med hotell och matchbiljetter alternativt köpa enbart matchbiljetter. Inte sällan kan arrangören och så ordna med flyget tur och retur till Barcelona.

Fotbollsresa Espanyol

Espanyol är den mindre klubben i Barcelona, men sett med svenska ögon är Espanyol en ganska stor klubb. Espanyol har aldrig vunnit La Liga men fyra gånger har klubben stått som segrare i spanska cupen. Dessutom har Espanyol spelat final i UEFA-cupen två gånger.

Espanyol spelar sina hemmamatcher på Estadi Cornellà-El Prat. Arenan har en kapacitet på 40 500 sittande åskådare. Publiksnittet här ganska högt men det är sällan fullsatt.

Boka fotbollsresor till Espanyol

Utbudet av fotbollsresor Espanyol är av naturliga anledningar lite mindre än vad det är för de största klubbarna i Spanien. Hos de lite större researrangörerna kan du dock boka en fotbollsresa med en match med Espanyol som höjdpunkt.

Kultur i Barcelona

Barcelona är en modern storstad som samtidigt har en mängd sevärdheter. Staden är en av de mest populära för både weekendresor, fotbollsresor och lite längre semestrar. Det är mycket som lockar med Kataloniens huvudstad. Klimatet är behagligt nästan året runt och nöjeslivet är helt fantastiskt med något för alla smaker. Sevärdheterna är många och unika, och en stor fördel är att staden är så kompakt att det är enkelt att ta sig mellan attraktionerna.