Fotbollsresa Real Madrid

Real Madrid, den kungliga fotbollsklubben från Madrid, är den segerrikaste klubben i Europa. Kronan på verket är de 10 europeiska mästartitlar man har spelat hem genom åren. Om något lag kan sägas gå under epitetet störst, bäst och vackrast så är det La Real från Madrid. Några av de spelare som har haft Real Madrid som klubb genom åren är Di Stéfano, Butragueño, Zidane, Beckham och Cristiano Ronaldo. Sistnämnda är den största av storstjärnorna för tiden. Bokar du en fotbollsresa Real Madrid får du ta del av världsfotboll i en av Europas vackraste och mest gemytliga storstäder. Fotbollen blir bara en av höjdpunkterna på din vistelse i den spanska huvudstaden.

Estadio_santiago_bernabeu

Flyg, hotell och matchbiljetter

En fotbollsresa till Madrid inkluderar allt utom transfers till och från flygplatsen. Det innebär att flyget (tur och retur), hotell och matchbiljetter ingår. Det är mycket smidigt att inte behöva boka dessa tre saker separat på egen hand.

När du har bestämt dig för vilken match du vill se har du några alternativ att välja mellan. Det gäller till exempel hur många nätter du vill stanna, vilken klass du vill att hotellet ska ha samt vilken typ av matchbiljett du önskar. För en match med Real Madrid på Santiago Bernabéu finns en rad olika matchbiljetter så du väljer med fördel med omsorg. När du har gjort dina val är det bara att bekräfta köpet och sedan gå vidare till betalning. Svårare än så är det inte att boka en fotbollsresa.

Boka matchbiljetter

Det är lite lättare att köpa matchbiljetter till Real Madrid än vad det är för andra lag. Dock gäller det att vara ute i mycket god tid. Dessutom gäller att det är mycket svårt att få tag på vanliga biljetter. Det är normalt bara matchbiljetter av hospitality-typ (inklusive mat och dryck, med mera) som läggs ut. När matchstarten närmar sig kan det dyka upp vanliga biljetter tack vare att säsongskortsinnehavare avsäger sig sina platser, men då är det kanske för sent att boka flyg. Det kan rekommenderas att du bokar lösa matchbiljetter alternativt kompletta fotbollsresor hos välrenommerade researrangörer.

Att resa till Madrid

Kommunikationerna med flyg mellan Sverige och Madrid är ganska bra och det finns flera flygbolag, däribland ett par lågprisbolag, som flyger från Stockholm-Arlanda till Madrid. Flygplatsen i Madrid heter Madrid-Barajas och ligger bara cirka 13 km nordväst om stadskärnan. För transfern från flygplatsen kan du använda dig av skyttelbuss, lokaltåg eller taxi.

Om du bokar flygresan inom ramen för en fotbollsresa Real Madrid ordnar researrangören så att du får en tur och tur-biljett som passar perfekt för att du ska kunna se fotbollsmatchen med Real Madrid och dessutom hinna med att ta del av lite av vad Madrid har att bjuda på i nöjesväg.

Santiago Bernabeu

Estadio Santiago Bernabéu, uppkallad efter en tidigare president för klubben, tillhör de mest klassiska arenorna i världen. Den har varit hemmaplan för stadens stolthet sedan december 1947. I matcher i La Liga tar arenan 81 044 sittande åskådare. I matcher i Champions League är antalet sittplatser lite mer begränsat på grund av säkerhetskrav.

El Bernabéu, som arenan kallas i folkmun, är en respektingivande byggnad. Lite speciellt är att den reser sig ur en omgivande bostadsbebyggelse och det är faktiskt bara ett kortare stenkast till närmaste balkong. Arenan ligger i stadsdelen Chamartín och du når den enkelt med kollektivtrafik, om du inte vill promenera det vill säga.

På Santiago Bernabéu finns ett mycket stort museum som är väl värt ett besök. Dessutom går det att boka guidade turer som går igenom stora delar av anläggningen inklusive omklädningsrummen samt tunneln som leder till gräsmattan.