Fotbollsresa Manchester United

Manchester United är en av de största och mest framgångsrika klubbarna i världen genom alla tider och fanskaran som följer klubben är många miljoner stor. Rooney och van Persie är bara några av storspelarna i dagens upplaga och genom åren har legender som Sir Matt Busby, Ryan Giggs och David Beckham varit förgrundsgestalter. Klubbens kanske största profil är väl ändå Sir Alex Ferguson, som ledde klubben under mer än två decennier innan han pensionerade sig för ett par år sedan.

old_trafford

Med en fotbollsresa Manchester United får du ta del av fotboll i världsklass på en av de mest legendariska arenorna. Boka en komplett fotbollsresa med flyg, hotellnätter och matchbiljetter eller köp lösa biljetter till matcher i Premier League, FA-cupen eller Champions League. Oavsett vad du väljer blir en tur till Manchester en upplevelse för livet.

Flyg, hotell och matchbiljetter

Att boka en fotbollsresa till en hemmamatch för Manchester United är en ganska enkel historia. Det är bara att välja match och sedan göra tillval i form av hotellstandard, bättre matchbiljetter, och så vidare. Att välja biljetter kan möjligen vara lite knepigt, detta eftersom Old Trafford är en mycket stor arena och därmed har många sektioner. Du får göra en avvägning mellan pris och kvalitet, men det är kanske onödigt att snåla när du ska se ditt favoritlag i aktion. Det är dock bra att känna till att Manchester United ligger relativt högt när det gäller snittpriserna. Skillnaden mellan den billigaste respektive den dyraste biljetten är emellertid inte särskilt stor.

Boka biljetter

Manchester United har en lite mer liberal policy än många andra klubbar i Premier League när det handlar om köp av lösa biljetter. Det går nämligen att köpa biljetter utan att vara medlem i den officiella supporterklubben. För att köpa biljetter på egen hand ska du anmäla dig i särskild ordning och sedan ha turen i den lottning som sker. Det är betydligt enklare att boka en komplett fotbollsresa eller att köpa lösa matchbiljetter genom en researrangör.

Även om Old Trafford sväljer över 75 000 åskådare, är arenan ofta slutsåld månader i förväg och det gäller att vara ute i mycket god tid. Detta gäller särskilt de klassiska mötena mot exempelvis Liverpool, Manchester City och Chelsea.

Att resa till Manchester och Old Trafford

Manchester har en internationell flygplats som ligger på ett avstånd av cirka 15 km från stadskärnan. Flygplatsen trafikeras av både större internationella flygbolag och lågprisbolag. Kommunikationerna från Sverige är ganska goda.

Köper du en färdig fotbollsresa med fotbollsbiljetter, flyg och hotell behöver du normalt inte boka flyg på egen hand, vilket kan vara en klar fördel. För transfern in till centrala Manchester kan lokaltåget rekommenderas. Buss och taxi är andra alternativ.

Old Trafford

Old Trafford är en av de mest ikoniska arenorna i världen och smeknamnet The Theatre of Dreams är väl valt. Old Trafford har varit hem för The Red Devils sedan 1910. Lite intressant är att den första matchen på arenan spelades mellan United och de eviga rivalerna Liverpool.

Arenan tar sedan tillbyggnaden 2006 mäktiga 75 811 sittande åskådare och med denna siffra är arenan den näst största i Storbritannien efter nya Wembley Arena i London. Old Trafford har fyra huvudsakliga läktare, nämligen Sir Alex Ferguson Stand, West Stand, South Stand och East Stand. Platserna på kortsidorna nära planen är billigast medan platserna längre upp på South Stand och Sir Alex Ferguson Stand är dyrast.

Old Trafford ligger ett par kilometer sydväst om centrala Manchester och det är inte helt enkelt att nå arenan till fots. Ett smart alternativ är att ta lokaltåget. Old Trafford har nämligen en egen station.