Fotbollsresa Liverpool

Liverpool FC är den mest populära klubben bland svenska supportrar och så har det egentligen varit ända sedan Tipsextra-tiden. Klubben, som bärgade allt som fanns att vinna under 1970- och 1980-talen, och som sedan har fortsatt att vinna en rad större cuptitlar (bland annat Champions League säsongen 2004/05), har en speciell charm och har man en gång tagit klubben till sitt hjärta finns inga alternativ.
På en fotbollsresa Liverpool får du ta del av ett stycke autentisk fotbollskultur och historia. Liverpool är fotboll och det är få andra städer i världen där intresset för sporten är så stort. Om det inte är Liverpool FC som är laget i hjärtat så är det Everton FC och inte sällan finns både röda och blå fans i samma familj.

liverppool_fc

Flyg, hotell och matchbiljetter

När du bokar en fotbollsresa till Liverpool för att se The Reds på Anfield får du ett paket som inkluderar flyg, hotell och fotbollsbiljetter. Ibland kan det emellertid vara så att flyget exkluderas. Du gör därmed klokt i att verkligen kika noga på vad som ingår.

För många fotbollsresor finns en ganska stor valfrihet vad gäller typ av biljetter. För ett budgetalternativ väljer du med fördel en biljett på någon av långsidorna. Lägger du till lite extra kan du få biljetter till läktaren The Kop där hejaklacken håller till. Överlag är priserna för matchbiljetter på Anfield ganska homogena. Det skiljer inte särskilt mycket mellan den billigaste och den dyraste biljetten och prisnivån är relativt hög i jämförelse med andra klubbar i Premier League.

Boka biljetter egen hand

För att kunna boka biljetter till Liverpool måste du vara medlem i den officiella supporterklubben. Det kostar en liten slant och du är ändå inte garanterad att få de biljetter du önskar. Det är betydligt enklare och smartare att boka biljetter via en resebyrå/researrangör.

Du bör notera att trycket på matchbiljetter till Liverpools hemmamatcher är stort och eftersom arenan är av den (relativt!) mindre storleken är det alltid så gott som slutsålt långt i förväg, även för matcher av mindre dignitet såsom matcher i ligacupen.

Att resa till Liverpool och Anfield

Det går inte att flyga reguljärt från Sverige till Liverpool, men det går utmärkt att flyga med lågprisbolag. Flera lågprisbolag har flera avgångar i veckan till John Lennon Airport i Liverpool. Från John Lennon Airport tar du lokalbussen in till den centrala delen av staden. Ett alternativ är att flyga till flygplatsen i Manchester och sedan ta tåget därifrån. Om du bokar en fotbollsresa Liverpool genom en researrangör ordnar researrangören normalt med alla arrangemang kring flyget.

Anfield

Anfield Road är en mycket gammal arena, som dock har byggts om och fräschats upp ett otal gånger genom åren. Den nuvarande arenan har faktiskt anor från 1884. Då var det lokalrivalerna Everton som huserade på Anfield. Efter meningsskiljaktigheter om hyran flyttade Everton dock år 1892 vidare till Goodison Park. Ägaren till arenan valde då att bilda en ny klubb, Liverpool FC.

Anfield tar idag 45 362 sittande åskådare. En utbyggnad för att skapa upp emot 60 000 platser är på gång, men den beräknas inte vara klar förrän inför säsongen 2017/18. Läktarna på långsidorna tar flest åskådare och erbjuder den bästa komforten, men det är biljetterna på den legendariska läktaren The Kop som är de mest eftertraktade.

Anfield ligger i stadsdelen med samma namn några kilometer norr om centrala Liverpool. Det går alldeles utmärkt att promenera sträckan men det finns också en väl utbyggd busstrafik. Taxi är självklart ett annat alternativ. Innan du tar din plats på arenan gör du med fördel ett besök i museet där du bland annat kan se den pokal Liverpool spelade hem för alltid genom att vinna Champions League-finalen mot Milan 2005.