Fotbollsresa Barcelona

Barcelona är regionen Kataloniens stora stolthet och klubben är på många sätt en symbol för det katalanska. FC Barcelona grundades 1899 och har genom åren varit en av de mest betydande klubbarna i världen. På senare tid har en del svenska spelare varit med och hjälpt klubben till stordåd. Patrik Andersson var här i början av 2000-talet och därefter har både Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic spelat för Blaugrana. Idag heter dock de största stjärnorna Messi, Suárez, Iniesta och Neymar.Om du köper en fotbollsresa Barcelona kan du vara säker på att få en upplevelse du kommer att minnas under lång tid. Själva matchen på mytomspunna Camp Nou är bara en av de minnesvärda upplevelserna du får ta del av.

nou camp

Flyg, hotell och matchbiljetter

En fotbollsresa till Barcelona inkluderar alltid matchbiljetter och hotell. Många gånger ingår också flyg, men det är inte alltid researrangören tar på sig att boka flygresan, så granska noga vad som ingår i paketet så att du inte drabbas av negativa överraskningar. Hos många researrangörer kan du göra en del tillval, såsom extra hotellnätter, bättre hotellstandard, med mera. Du kan helt enkelt sätta ihop din fotbollsresa så att den blir helt perfekt utifrån dina önskemål och behov.

Camp Nou har ett mycket stort antal läktarsektioner och priserna kan skilja sig ganska mycket, särskilt mellan biljetter för kortsidan och biljetter för långsidorna. Du bör därmed undersöka vilka fotbollsbiljetter som finns och sedan göra en avvägning av vad som är viktigast – pris eller kvalitet på din sittplats.

Boka biljetter egen hand

Det är sällan det är fullsatt på mäktiga Camp Nou (förutom vid viktigare matcher i Champions League och vid el Clásico-mötena mot Real Madrid), så det finns nästan alltid lösa matchbiljetter att köpa. Det är dock en snårig historia att göra det och inte sällan släpps kvarvarande biljetter mycket sent. För att vara säker på att få matchbiljetter till den match du vill se, bör du boka genom en researrangör. Om det är hospitality-biljetter, det vill säga biljetter med lite extra lyx i form av bättre platser, mat och dryck före avspark, guidade turer, med mera, finns dock alltid ett utbud av biljetter att lösa på egen hand.

Att resa till Barcelona

Barcelona är för tillfället en av de mest populära av europeiska storstäder när det handlar om weekendresor. Det är faktiskt bara Paris, London och Berlin som ligger före. Det betyder att utbudet av flyg, både med reguljärflyg och lågprisflyg, till Barcelona är mycket stort. Du kan flyga till Barcelona från flera orter i Sverige och du kan normalt välja och vraka mellan avgångarna.

Barcelonas flygplats heter El Prat och ligger bara omkring 10 km utanför centrum. Några av lågprisbolagen använder sig dock av mer perifera flygplatser, såsom Reus och Girona. Busstransfern från dessa flygplatser tar cirka en timme.

Camp Nou

Camp Nou, som är katalanska för ”nya fältet”, är den största arenan för fotboll i Europa. Den började uppföras 1954 och stod slutligen klar 1957. På den tiden hade arenan två etager. Vid en tillbyggnation mellan 1980-1982 tillfördes den tredje ringen. Intressant är att det har funnits planer på att addera ytterligare en etage, dock enbart över huvudläktaren.

Camp Nou har kapacitet för 99 354 åskådare vid matcher i La Liga och Copa del Rey. För matcher i Champions League är kapaciteten något mindre på grund av UEFAs säkerhetskrav.

Camp Nou ligger i den nordvästra delen av Barcelona, i stadsdelen Les Corts. Det är fullt möjligt att promenera till arenan till fots från exempelvis paradgatan La Rambla, men det kan ta ett par timmar. Det är mer bekvämt att ta tunnelbanan till Les Corts alternativt Collblanc.