Fotbollsresa Arsenal

Arsenal är en av de mest populära av klubbarna i Premier League bland svenska supportrar. Traditionen är stor och supporterskapet går ofta i arv från förälder till barn. Att The Gunners har varit en storklubb genom alla år, och samlat på sig mängder av pokaler i prisskåpet, är självklart också en anledning till populariteten. Några av de stora namn som har dragit på sig Arsenals röda tröja genom åren är Tony Adams, Dennis Bergkamp, Thierry Henry och våra egna hjältar Anders Limpar och Fredrik Ljungberg.

Att resa till London för att se en hemmamatch med Arsenal på The Emirates är en stor upplevelse för alla fotbollsälskare. Det finns en rad researrangörer som har färdiga fotbollsresor med flyg, hotell och matchbiljetter för bokning. En del arrangörer har även lösa matchbiljetter till försäljning.

emirates_stadium

Flyg, hotell och matchbiljetter

En fotbollsresa till Arsenal FC inkluderar normalt flyg, hotell och Arsenal biljetter. För vissa matchpaket du kan köpa online inkluderas dock inte flyget, så var noga med att undersöka vad som ingår innan du slår till. När du väljer din fotbollsresa till Arsenal har du ofta en rad alternativ att välja mellan när det gäller själva biljetterna, detta eftersom arenan Emirates har ganska många olika läktarsektioner.

När du bokar en fotbollsresa Arsenal ska du vara beredd på att resan kostar lite mer än vad motsvarande resa för andra klubbar kostar. Det beror på att Arsenals matchbiljetter är de dyraste i Premier League.

Boka biljetter egen hand

Det är ingen enkel uppgift att boka biljetter till Arsenals hemmamatcher på Emirates Stadium på egen hand. För det första måste du vara medlem i den officiella supporterklubben och för det andra gäller det att vara ute i mycket god tid. Även om arenan tar över 60 000 åskådare är det allt som oftast slutsålt långt i förväg. Om du planerar att bli en flitig besökare på Arsenals hemmamatcher (och även vill ha chansen att åka med på bortamatcher) är det en idé att gå med i supporterklubben, men annars är det smartare att boka dina fotbollsbiljetter via en researrangör online.

Att resa till London och Emirates

Kommunikationerna med flyg från Sverige till London är utmärkta och du kan flyga både reguljärt och med lågprisbolag. Med reguljärflyg landar du normalt på Heathrow medan du, om du flyger med lågprisbolagen, i regel landar på en av Londons andra flygplatser, såsom till exempel Stanstead. Du kan boka flyg på egen hand, men lite enklare är att låta en researrangör/resebyrå boka inom ramen för en fotbollsresa.

Emirates Stadium

Emirates Stadium är en av de nyaste arenorna för fotboll inte bara i Storbritannien utan i Europa som helhet. Den började uppföras i februari 2004 och arenan stod klar i juni 2006. Invigningsmatchen var en testimonial (hyllningsmatch) för Dennis Bergkamp som gick av stapeln den 21 juli 2006. Kostnaden för bygget var över fyra miljoner pund, en siffra som enbart trumfas av nya Wembley Stadium.

Emirates Stadium har plats för 60 355 åskådare, alla sittande. Det finns en mängd olika läktarsektioner och en rad olika prisnivåer. En stor fördel med Emirates är att det finns sektioner som är särskilt barnvänliga. För en lite mer exklusiv upplevelse av Arsenal, Premier League och Emirates finns en rad ”hospitality”-paket att kika närmare på. Med ett sådant får du ta del av mat och dryck och får givetvis se matchen från de bästa möjliga platserna.

Arenan ligger i norra London, i stadsdelen Holloway. Kommunikationerna till arenan är mycket goda, men det är en god idé att lämna bilen. Arsenal på Piccadilly Line är den närmaste stationen i tunnelbanan. Finsbury Park och Highbury & Islington är bra alternativ om du helst undviker trängsel.